Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 180g cukru
  • 300h hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml smetany
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • vanilka - můžete dát vanilkový cukr nebo extrakt jak kdo má raději

Na polevu:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • likér a nebo voda, citronová štáva

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do misky dáme všechny suroviny mimo kakaa a smetany a vyšleháme dohladka. teď přidáme smetanu a už jen vařečkou zapracujeme do směsi. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme kakao.

Formu vymažeme a vysypeme a nejprve vlijeme část těsta s kakaem a potom teprve bílou část. Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme zchladnou a navrch si nalijeme polevu. Tu uděláme tak, že smícháme ingredience na polevu. Nakonec podle fantazie dozdobíme.

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 180g cukru
  • 300h hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml smetany
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • vanilka - můžete dát vanilkový cukr nebo extrakt jak kdo má raději

Na polevu:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • likér a nebo voda, citronová štáva

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do misky dáme všechny suroviny mimo kakaa a smetany a vyšleháme dohladka. teď přidáme smetanu a už jen vařečkou zapracujeme do směsi. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme kakao.

Formu vymažeme a vysypeme a nejprve vlijeme část těsta s kakaem a potom teprve bílou část. Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme zchladnou a navrch si nalijeme polevu. Tu uděláme tak, že smícháme ingredience na polevu. Nakonec podle fantazie dozdobíme.

Zdroj viz odkaz