Do misky dej žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru. Misku postav nad hrnec s horkou vodou a metličkou šlehej, až to zhoustne do krémova. Potom vmíchej máslo, zakryj fólií a nech vychladnout.
Těsto na korpus:
Předehřej troubu na 180 °C. Máslo utři s cukrem do světlé pěny, pak zašlehej vejce, žloutky, vanilku, citronovou šťávu i kůru. V jiné míse smíchej mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Suché suroviny přidávej střídavě s podmáslím do máslové směsi. Nakonec vmíchej jahody obalené v mouce. Těsto rozděl do dvou forem a peč zhruba 25–30 minut.
Jahodový krém:
Máslo vyšlehej do pěny s cukrem, pak přidej vanilku a pyré z jahod. Mělo by vzniknout hladké, jemné růžové máslo.
Sestavení dortu:
Jeden vychladlý korpus potřete citronovým krémem, přiklop druhým a celý dort obmaž jahodovým máslovým krémem. Můžeš ozdobit čerstvými jahodami nebo plátky citronu.