Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Arašídovo-jahodový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g mletých arašídů
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g bílého jogurtu
  • cca 1 a 1/2 hrnku jahod
Postup přípravy:
  1. Nejprve jsem si pomlela arašídy. Smíchala jsem je s pohankovou moukou, práškem do pečiva a sodou. V menší misce jsem rozmačkala vidličkou banán, přidala jsem vejce, agávový sirup, vanilkový extrakt, bílý jogurt a důkladně promíchala. Tekutou směs jsem přelila k suché a důkladně zapracovala. Těsto se mi zdálo příliš tuhé a tak jsem přilila ještě trošku acidofilního mléka. Do silikonové formy jsem nalila polovinu těsta, pokladla jahodami a přelila zbylou půlkou těsta a opět pokladla jahodami. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

TOPlist