Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta Himaláje

Potřebné přísady:

První těsto

  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2..( 3/4 ) hrnku oleje
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • citronová kůra

Druhé těsto

  • 2 tvarohy (250g)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 celá vejce
  • 1hrnek mléka.
Postup přípravy:
  1. První těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
  2. Druhé těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáme ostatní ..puding se sype sypký - (nevařit)…toto těsto bude řídké.
  3. Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta a na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta. Upečeme pozvolna a pomalu. Necháme pořádně vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Obrázek Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

TOPlist