Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronová babeta

Potřebné přísady:
  • 250g hladké mouky
  • 250g moučkového cukru
  • 4 větší vejce
  • 1 dcl horké vody
  • 1 dcl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra 1 citronu
  • šťáva ze 3 citronů
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme po částech horkou vodu a olej, pak vsypeme mouku s prdopečem. Kůru a šťávu z citronů, nakonec zlehka vmícháme sníh a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu- já dávám do menšího vysokého, nebo taky do formy na bábovku, brumíky, muffínky.
  2. Pečeme zhruba při 170-180 stupních asi 30 minut dle trouby samozřejmě.
  3. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

TOPlist