Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dvojaký tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Cesto 1:

  • 300 g HL múky
  • 2 PL kakaa
  • 100 g Palmarínu
  • 100 g prášk. cukru
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 4 PL vlažnej vody

Plnka:

  • 1 kg tvarohu
  • 50 g masla
  • 150 g prášk. cukru
  • 50 g hrozienok
  • 1 vajce
  • 1 žltok

Cesto 2:

  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 5 PL vlažnej vody
  • 250 g HL múky
  • 1 dl oleja
  • 1/2 kypriaceho prášku
Postup přípravy:
  1. V mise zmiešame všetky suroviny na 1. cesto, vypracujeme ho a vyvaľkáme na plát, ktorý dáme na vymastený plech. Pripravíme si plnku: všetky suroviny okrem hrozienok vymiešame do peny, pridáme hrozienka a natrieme na cesto.
  2. Pripravíme si 2. cesto: Cukor s vajíčkami vyšľaháme, postupme pridáme vodu. potom pridáme múku s kypracim práškom, pomaly prilejeme olej a zľahka primiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Vylejeme na tvarohovú masu. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly asi 30 minút.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Waflový dezert s jahodami a tvarohem

Waflový dezert s jahodami a tvarohem

TOPlist