Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Dýňové perníčky

Potřebné přísady:
  • 150g vařené dýně
  • 1ks vejce
  • 100g medu
  • 100g másla
  • 120g fruktózy
  • 400g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • perníkové koření
  • šťáva z citronu
  • 2 polévkové lžíce tuzemského rumu
  • 20g fruktózy na polevu
Postup přípravy:
  1. Dýni uvaříme, usušíme a omixujeme na pyré, přidáme vejce, med, fruktózu a vymícháme dohladka. Přidáme mouku, koření a máslo. Pokud se má, těsto lepí, přidáme mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici do druhého dne uložte.
  2. Druhý den vyndáme těsto z lednice a vyválíme na cca 0,5 cm plát. Vykrajujeme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca 12 minut na 170 stupňů.
  3. Potíráme směsí z 20g fruktoózy a 2 polévkových lžic tuzemáku a citronové šťávy. Zdobíme čokoládou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

TOPlist