Hledat
Filters

Recept - Grahanový závin se špenátem

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500 g grahamové mouky
  • 100 g ječné mouky jemně mleté
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 - 300 ml vody - abyste vypracovali tuhé těsto, které půjde dobře válet

Náplň

  • kvalitní račatový protlak
  • kopr
  • kuzu s vodou
  • 2 balení špenátu
  • 1 menší cibule
Postup přípravy:
  1. Táááákže na těstíčko - 500 g grahamové mouky jsem smíchala se 100 ml slunečnicového oleje přidala vody od oka cca 200 - 300ml. Umíchala jsem tuhé těsto, které nešlo uválet, tak jsem přidala asi 100 g ječné mouky jemně mleté. A hurá válela jsem jako divá .Těsto vyšlo na 4 záviny.
  2. Rajčatový základ - 1 kvalitní rajčatový protlak - nejlépe domácí nechat probublat přidat kopr a nakonec zahustit kuzu.
  3. Koupila jsem 2 balení špenátu, na pánvičce zarestovala cibulku přidala špenát a nechala opařit vodu duchuceno sůlí a pepřem.
  4. Hurá s náplní na závinový plát a šup do trouby na 180 stupnů péct do upečena - pozor němělo by to tam být moc dlouho, aby se závin potom nerozpadal cca 30 min :-)
  5. Mějte krásnou neděli a nechte si chutnat :-)
Veganské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Zobrazit detail Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan
Obrázek Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

3.85
Zobrazit detail Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča
Obrázek Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

3.754
Zobrazit detail Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča
Obrázek Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Baklažánovo šalviové penne s tempehom

41
Zobrazit detail Baklažánovo šalviové penne s tempehom
Obrázek Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

44
Zobrazit detail Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou
TOPlist