Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodová buchta

Potřebné přísady:
  • 200g hladká mouka
  • 200g cukr
  • 120g máslo
  • 60g zakysaná smetana
  • 60g podmáslí
  • 3ks vejce
  • 360g jahody
  • kávová lžička vanilkového extraktu nebo vnitřek z vanilky
  • kávová lžička prášek do pečiva
  • špetka soli
  • cukr krupice na posypání
Postup přípravy:
  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce a promícháme, přidáme vanilku. Do jiné mísy si prosijeme mouku smícháním s práškem do pečiva a solí. Zakysanku prošleháme s podmáslím a po kouskách přidáváme na střídačku s máslem a věci do mouky. Pořádně promícháme. Přidáme jahody a opět promícháme. Uhladíme a posypeme krupicovým cukrem.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minutek dozlatova. Zda máme hotovo zjistíme špejlí. Špejlí zapíchneme do buchty na několika místech a nesmíme na no mít po vytažení syrové těsto. Měla by zůstat krásné suchá. Pokud máme hotovo necháme vychladnout, nejlépe na mřížce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

TOPlist