Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 200 g jahod
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 ml smotany na varenie-10%
  • 250 ml smotany na šlahanie
Postup přípravy:
  1. Želatínu si namočíme podľa postupu do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme vodu a cukor.
  2. Pridáme umyté a na kúsky nakrájané jahody a všetko spolu uvaríme,zredukujeme na polovicu.
  3. Pridáme smotanu na varenie. Necháme prejsť varom a necháme skoro vychladnúť ado skoro vychladnúteho primiešame želatínu, troška zahrejeme, ale len toľko, aby sa želatína rozpustila,NEVARÍME!!!! Necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme si smotanu a vmiešame ju do jahodovej hmoty. Rozlejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Výborne chutí s jahodovou omáčkou :))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Jahodové řezy s tvarohovým krémem a ovocnou želé vrstvou

Jahodové řezy s tvarohovým krémem a ovocnou želé vrstvou

TOPlist