Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

TOPlist