Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rolky z toustového chleba podle Romanky

Rolky z toustového chleba podle Romanky

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Indiáci s Vitacitem podle Jany

Indiáci s Vitacitem podle Jany

Obrázek Čokoládové pralinky s ovocnou náplní a ořechy

Čokoládové pralinky s ovocnou náplní a ořechy

TOPlist