Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

TOPlist