Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Banánové lívance z přezrálých banánů

Potřebné přísady:
  • Možno udělat z poloviční porce
  • 4ks přezrálých banánů
  • 1ks vejce - nejlépe z volného chovu
  • 400ml mléka
  • 100g špaldová mouka
  • 100g polohrubá mouka + dle potřeby
  • polovina prášku do pečiva - (ideálně bez fosfátů)
  • vanilka, skořice podle chuti
  • špetka soli
  • olej na smažení - - ( jen pokud chcete ) -nepoužívám mám palačinkovač a dělám bez oleje i na teflon pánvi
Postup přípravy:
  1. Banány a mléko rozmixuji v mixérem, přidám i vejce, vanilku a další, promixuji a postupně přidávám mouku. Nejdříve špaldu a potom klasiku podle potřeby. Nakonec přelijí do mísy. Nechám rozpálit pánev nebo palačinkovač. Do mísy přidám až teď prášek do pečiva, promíchám a tvořím lívance. Smažím po obou stranách. Podávám s našlehaným tvarohem, ozdobené ovocem. Každý může podle své chuti. Dobré je, že lívance jsou sladké po banánech a není potřeba doslazovat.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

TOPlist