Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Pečení chleba s fotopostupem

Postup přípravy:
  1. Budu chtít ráno kolem 8°° začít péct chleba, tudíž si večer před tím, kolem 20°° hod. rozkvasím.
  2. Obrázek č.1 : Do mísy si dám 75 g kvásku, co mám v lednici
  3. Obrázek č.2 : Přidám 220 g žitné celozrnné mouky a 340 g vody a zamíchám
  4. Obrázek č.3 : Ráno v 8°° hod. mám krásné napěněný rozkvas, z kterého odeberu těch 75 g kvásku zpátky do skleničky, kterou mám v lednici.
  5. Obrázek č.4 : Do mísy k rozkvasu přidám 200 g žitné hl.mouky,580 g hl.pšeničné mouky, 380 g vody, 4 malé lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření a malá lžička sladenky nebo medu.
  6. Obrázek č.5 : hnětací práci ponechám robotu,na malý stupeň rychlostí cca 15 minut.
  7. Pak dám těsto do vyolejovane mísy kynout na 2 hodiny, zabalím celou mísu do igelitu.
  8. Obrázek č.6: Těsto během těchto 2 hodin kynutí 2x přeložím. Těsto zvednu, nechám prověsit
  9. Obrázek č.7 : a přeložím jako kus hadru 😃 to je vše. Opět zabalím do igelitu a nechám v klidu kynout.
  10. Obrázek č.8 : Po 2 hodinách na lehce pomoučené ploše těsto zpracují, opráším ho moukou
  11. Obrázek č.9 : a dam v ošatce kynout na další 2 hodiny, tentokrát již v klidu bez překládání.
  12. Obrázek č. 10: po 2 hodinách nám těsto krásně v ošatce nakynulo.
  13. Do předem hodně vyhřáté trouby na 250 °C, ve které mám na úplném dne rozpálený plech,dam chleba na druhý plech či kámen a vyleju hrneček s vařící vodou na spodní plech. Peču 10 minut, pak teplotu dám na 190°C, vyndám nejspodnější plech, na kterém byla voda a peču dal 45 minut.
  14. Obrázek č.11 : Upečený domácí chléb, krájíme až po úplném vychladnutí.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Pšeničný kváskový chléb by Romča

Pšeničný kváskový chléb by Romča

TOPlist