Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g polohrubá mouka
  • 1ks vaničkový tvaroh
  • 125ml mléko
  • 150ml oleje
  • 1ks prášek do pečiva
  • sůl pddle chuti - osolte- těsto propracujte a ochutnejte

Posypka:

  • kmín nebo mák jak kdo má rád semínka

Ostatní:

  • 1ks vejce rozšlehané na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme tvaroh, mléko a olej a promícháme.
  2. Připravíme si ještě jednu misku ve které si promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Směs mouky přidáme do směsi tvarohu a vypracujeme těsto.
  3. Přendáme na vál, podsypeme lehce moukou a rukama vytvoříme válec. Já jsem si ro rozdělila na pět dílů. Z každého dílu vyválíme válečkem tenkou placku, kterou nakrájíme nožem na trojúhelníky.
  4. Stáčíme od široké strany k úzké viz. foto. Já ještě držím jednou rukou těsto za špičku a zlehka natahuji a druhou rukou stáčím. S těstem se krásně pracuje nemusíte mít strach. Můžete také trojúhelníčky již nakrájené ještě trochu vyvážet víc do tenká, pokud se vám některý nezdá. Sama to tak dělám.
  5. Po stočení vytvarujeme tvar rohlíku a konce splácneme. Dáme na plech vyložený pečící podložkou nebo papírem, potřeme vyšlehaným vejcem a posypeme zvolenou posypku. Já tentokrát použila kmín, ale makové jsou také báječné. Lze posypat i sýrem apod.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na zhruba 200 stupňů asi 10-15 minut. Každý ale podle vlastní trouby a zkušenosti.
  7. Upečené rohlíčky jsou krásně zlatavé až se na ně srdce směje.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist