Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Zavařené maso pro psa - domácí konzerva

Potřebné přísady:
  • 1 kg libového masa (kuřecí, krůtí, hovězí nebo zvěřina)
  • 1 mrkev (jemně nastrouhaná)
  • 1 malá cuketa nebo trochu dýně (na zjemnění)
  • 1 lžička lněného nebo lososového oleje (volitelně)
  • Voda podle potřeby
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájej na menší kostky nebo pomelej.
  2. Zeleninu nastrouhej nebo nasekej nadrobno.
  3. Vše promíchej, vlož do čistých sklenic (např. 300–500 ml) – plň do 2/3.
  4. Zalij vodou tak, aby směs byla ponořená (ne až po okraj).
  5. Sklenice pevně uzavři víčky.
  6. Zavařuj v hrnci nebo troubě:
  7. První den: 90 minut při 90–100 °C
  8. Druhý den: znovu 60 minut (pro delší trvanlivost)
  9. Skladování:
  10. Na chladném a tmavém místě vydrží 3–6 měsíců
  11. Po otevření skladuj v lednici max. 2 dny
  12. Bez soli, bez koření, jen přírodní a výživné.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

TOPlist