Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Bezva polévka na neděli

2.7 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 květák
  • 3 pastiňáky
  • 1 celý česnek
  • 1 cibule
  • 2 malé jablka
  • 3 hrnečky vody
  • 1/2 pol. lžíce muškátového ořechu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky bílého pepře
  • panenský kokosový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Květák a pastiňák očistíme a opláchneme a rozdělíme na 4 stejně velké díly. Kousek syrového květáku si nechte bokem na ozdobu. Česnek přepůlíme a necháme ho ve slupce, ta nám ho krásně udrží pohromadě. Květák. česnek a pastiňák dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut dozlatova, zkontrolujte zda máte vše krásně měkké.

Oloupeme a nakrájíme cibulku na drobno a na kokosovém oleji smažíme do sklovata - cca 2 minutky. Přidáme vodu a koření a přivedeme k varu. Po chvilce vypneme a přidáme pečenou zeleninu a oloupaná a očištěná jablka.. Necháme si kousek květáku na ozdobu. Po přidání zeleniny namixujeme tyčovým mixérem. Květák na ozdobu nakrájíme na tenké plátky a polévku jím nazdobíme.

Zdroj receptu viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 květák
  • 3 pastiňáky
  • 1 celý česnek
  • 1 cibule
  • 2 malé jablka
  • 3 hrnečky vody
  • 1/2 pol. lžíce muškátového ořechu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky bílého pepře
  • panenský kokosový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Květák a pastiňák očistíme a opláchneme a rozdělíme na 4 stejně velké díly. Kousek syrového květáku si nechte bokem na ozdobu. Česnek přepůlíme a necháme ho ve slupce, ta nám ho krásně udrží pohromadě. Květák. česnek a pastiňák dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut dozlatova, zkontrolujte zda máte vše krásně měkké.

Oloupeme a nakrájíme cibulku na drobno a na kokosovém oleji smažíme do sklovata - cca 2 minutky. Přidáme vodu a koření a přivedeme k varu. Po chvilce vypneme a přidáme pečenou zeleninu a oloupaná a očištěná jablka.. Necháme si kousek květáku na ozdobu. Po přidání zeleniny namixujeme tyčovým mixérem. Květák na ozdobu nakrájíme na tenké plátky a polévku jím nazdobíme.

Zdroj receptu viz odkaz