Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 40 ml oleje
  • 25 g cukru krupice (2 zarovnané polévkové lžíce)
  • 3 g soli (1/2 kávové lžičky)
  • 1 vejce
  • 40 g droždí
  • 500g borůvek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto jsem nechala zadělat v domácí pekárně. Dodržuji jen zásadu

nejdříve tekuté přísady a potom ostatní.

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr dle chuti (já dala 2 lžíce)

Vše promíchat.

 

 

Drobenka:

  • 50g hrubé mouky
  • 40 g másla
  • 50 g cukru krupice

Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na koláč, necháme si trochu zvednutý okraj.

Poté namažeme tvarohem, posypeme borůvkami. Borůvky jsem ještě posypala cukrem krupicí (asi 3 až 4 lžíce, podle toho, jak máte rádi sladké) a ještě drobenkou.

Necháme asi 20 minut kynout potom pečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla asi 30 minut v horkovzdušné troubě na 180°C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

 S tím tvarohem je koláč vláčnější a dle mého i lepší... vyzkoušejte.

Autor receptu Anna Ducháčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 40 ml oleje
  • 25 g cukru krupice (2 zarovnané polévkové lžíce)
  • 3 g soli (1/2 kávové lžičky)
  • 1 vejce
  • 40 g droždí
  • 500g borůvek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto jsem nechala zadělat v domácí pekárně. Dodržuji jen zásadu

nejdříve tekuté přísady a potom ostatní.

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr dle chuti (já dala 2 lžíce)

Vše promíchat.

 

 

Drobenka:

  • 50g hrubé mouky
  • 40 g másla
  • 50 g cukru krupice

Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na koláč, necháme si trochu zvednutý okraj.

Poté namažeme tvarohem, posypeme borůvkami. Borůvky jsem ještě posypala cukrem krupicí (asi 3 až 4 lžíce, podle toho, jak máte rádi sladké) a ještě drobenkou.

Necháme asi 20 minut kynout potom pečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla asi 30 minut v horkovzdušné troubě na 180°C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

 S tím tvarohem je koláč vláčnější a dle mého i lepší... vyzkoušejte.

Autor receptu Anna Ducháčková