Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablečný koláč s ořechy

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 175 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 25 g cukru krupice
  • 100 g změklého másla

Náplň:

  • 6 větších jablek
  • 1 skořicový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 4-5 lžic cukru krupice

Drobenka:

  • 20 g změklého másla
  • 30 g hladké mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 60 g nadrobno nasekaných ořechů (lískových, vlašských, pekanových...já použila lískové ořechy)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Formu vymažeme máslem. Smícháme všechny suroviny dohromady a uhněteme těsto. Těsto na pomoučněném vále rozválíme a vyložíme jím dno i okraje formy. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kousky. Nakrájená jablka smícháme s cukry a poklademe je na těsto. Na drobenku v míse smícháme hladkou mouku, změklé máslo a cukr krupice, dokud se směs nezačne drobit. Poté přidáme najemno nasekané ořechy a vzniklou drobenkou posypeme jablka. Koláč pečeme nejprve při 180 stupních 20 minut a poté teplotu v troubě snížíme na 160 stupňů a pečeme 30-35 minut dozlatova.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 175 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 25 g cukru krupice
  • 100 g změklého másla

Náplň:

  • 6 větších jablek
  • 1 skořicový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 4-5 lžic cukru krupice

Drobenka:

  • 20 g změklého másla
  • 30 g hladké mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 60 g nadrobno nasekaných ořechů (lískových, vlašských, pekanových...já použila lískové ořechy)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Formu vymažeme máslem. Smícháme všechny suroviny dohromady a uhněteme těsto. Těsto na pomoučněném vále rozválíme a vyložíme jím dno i okraje formy. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kousky. Nakrájená jablka smícháme s cukry a poklademe je na těsto. Na drobenku v míse smícháme hladkou mouku, změklé máslo a cukr krupice, dokud se směs nezačne drobit. Poté přidáme najemno nasekané ořechy a vzniklou drobenkou posypeme jablka. Koláč pečeme nejprve při 180 stupních 20 minut a poté teplotu v troubě snížíme na 160 stupňů a pečeme 30-35 minut dozlatova.

Autor receptu Tereza Klainová