Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

4.5 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 ks velká petžel
  • 1 ks velký celer - opravdu velký a nebo dva menší
  • 10 ks mrkví větší
  • 1 -2 ks smetana 250ml každý podle toho jak má rád jemné - já dávám jednu - vegani alpro smetanu
  • 2 ks cibule
  • 6 ks bobkový list
  • 20 - 25 kuliček nového koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo - vegani samozřejmně rostlinné
  • citron

POSTUP PŘÍPRAVY:

Oloupeme zeleninu a nakrájíme na větší kusy. Cibuli překrojíme jen na poloviny. Vše dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Navrch pokrájíme máslo a pečeme v troubě dokud zeleninka není měkká. občas promícháme.

Po upečení vyjmeme a dáme do mixéru a mixujeme i s bobkovými listy a novým kořením. Již do mixéru přidáme smetanu.

Obsah mixéru přes hrubší síto propasírujeme do kastrolu a povaříme a podle potřeby dosolíme a ochutíme. Já dávám jen jednu smetanu a tak omáčku vůbec nezahušťuji. Kdo dává více a chce jemnější možná bude muset. Nakonec čtvrtku většího citronu vymačkám do omáčky a je hotovo. Podáváme s knedlíkem a kdo má rád tak s brusinkami. Na talíři možno zjemnit smetanou.

Kdo chce dochucuje nějakými bujony a kořením podle zvyku, ale já nechávám čisté.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 ks velká petžel
  • 1 ks velký celer - opravdu velký a nebo dva menší
  • 10 ks mrkví větší
  • 1 -2 ks smetana 250ml každý podle toho jak má rád jemné - já dávám jednu - vegani alpro smetanu
  • 2 ks cibule
  • 6 ks bobkový list
  • 20 - 25 kuliček nového koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo - vegani samozřejmně rostlinné
  • citron

POSTUP PŘÍPRAVY:

Oloupeme zeleninu a nakrájíme na větší kusy. Cibuli překrojíme jen na poloviny. Vše dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Navrch pokrájíme máslo a pečeme v troubě dokud zeleninka není měkká. občas promícháme.

Po upečení vyjmeme a dáme do mixéru a mixujeme i s bobkovými listy a novým kořením. Již do mixéru přidáme smetanu.

Obsah mixéru přes hrubší síto propasírujeme do kastrolu a povaříme a podle potřeby dosolíme a ochutíme. Já dávám jen jednu smetanu a tak omáčku vůbec nezahušťuji. Kdo dává více a chce jemnější možná bude muset. Nakonec čtvrtku většího citronu vymačkám do omáčky a je hotovo. Podáváme s knedlíkem a kdo má rád tak s brusinkami. Na talíři možno zjemnit smetanou.

Kdo chce dochucuje nějakými bujony a kořením podle zvyku, ale já nechávám čisté.

Autor receptu Romča