Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jarní vegetariánský kastrůlek

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na knedlíky

  • 100g mouka s kypřícím práškem
  • 50g másla při pokojové teplotě, na kusy
  • 50g zralý čedar, jemně nastrouhaný
  • 3 lžíce jemně nasekané petrželky

Pro kastrolu

  • 3 lžíce light olivového oleje
  • 8 šalotky, oloupané a nakrájené na poloviny podélně
  • 250g malých nových brambor
  • 3 oloupané stroužky česneku, nakrájíme na poloviny podélně
  • 200g baby karotka
  • 2-3 fenykl cibule (asi 500 g celkové hmotnosti), z nichž každý nakrájíme na 8 klínů
  • 600ml vroucí zeleninového vývaru
  • 300g ovocné bílé víno, například Sauvignon Blanc nebo Pinot Grigio
  • špetka muscovado cukru
  • ½ lžičky light sójové omáčky
  • 200g zelené fazolky
  • 250g kaštan houby
  • 200g baby cukety, každý nakrájíme na 4 kusy
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • ½ čerstvé červené chilli
  • 1 polévková lžíce nasekané pažitky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Knedlíky - vetřete mouku a máslo dohromady. Vmíchejte sýr, petržel a sůl a pepř a dejte stranou.

Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo kastrolu (asi 3,5 l) , pak přidejte polovinu šalotky. Orestujte po dobu 2-3 minut dokud nezezlátne. Nyní stále pracuje na poměrně vysokou teplotu, přidáme brambory a opět restujeme, asi 5-7 minut, za stálého míchání dřevěnou vařečkou. Přidejte česnek, mrkev a fenykl, a opětně restujeme. Nalijte trošku vody, spolu s většinou z vína, pak vmíchejte cukr a sójovou omáčkou a přiveďte k varu. Vaříme zakryté 10 minut.

Vmíchá se asi 2 lžíce vody do knedlíků - směsi aby vzniklo měkké těsto. Vytvoříme malé kousky, aby vzniklo 20-25 knedlíků, poté vytvarujte kolečka o velikosti cherry rajčat. Přidejte zelené fazolky a dusíme 5 minut, pak přidejte houby a cukety. Vmíchejte kukuřičnou mouku do zbývajícího vína, dokud se nerozpustí, poté zamíchejte do kastrolu, dokud nezhoustne. Přiveďte k varu, dobře promíchejte a pak opatrně umístěte knedlíky na vrcholu. Zakryjte pánev pokličkou a dusíme mírně asi 15 minut, dokud knedlíky nevyrostou a nebudou hotové, a guláš je bohatý a hustý a zelenina příjemně měkká.

Mix chilli a bylinek spolu v malé misce promícháme a nasypeme na vrchjídla v kastrolu.

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na knedlíky

  • 100g mouka s kypřícím práškem
  • 50g másla při pokojové teplotě, na kusy
  • 50g zralý čedar, jemně nastrouhaný
  • 3 lžíce jemně nasekané petrželky

Pro kastrolu

  • 3 lžíce light olivového oleje
  • 8 šalotky, oloupané a nakrájené na poloviny podélně
  • 250g malých nových brambor
  • 3 oloupané stroužky česneku, nakrájíme na poloviny podélně
  • 200g baby karotka
  • 2-3 fenykl cibule (asi 500 g celkové hmotnosti), z nichž každý nakrájíme na 8 klínů
  • 600ml vroucí zeleninového vývaru
  • 300g ovocné bílé víno, například Sauvignon Blanc nebo Pinot Grigio
  • špetka muscovado cukru
  • ½ lžičky light sójové omáčky
  • 200g zelené fazolky
  • 250g kaštan houby
  • 200g baby cukety, každý nakrájíme na 4 kusy
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • ½ čerstvé červené chilli
  • 1 polévková lžíce nasekané pažitky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Knedlíky - vetřete mouku a máslo dohromady. Vmíchejte sýr, petržel a sůl a pepř a dejte stranou.

Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo kastrolu (asi 3,5 l) , pak přidejte polovinu šalotky. Orestujte po dobu 2-3 minut dokud nezezlátne. Nyní stále pracuje na poměrně vysokou teplotu, přidáme brambory a opět restujeme, asi 5-7 minut, za stálého míchání dřevěnou vařečkou. Přidejte česnek, mrkev a fenykl, a opětně restujeme. Nalijte trošku vody, spolu s většinou z vína, pak vmíchejte cukr a sójovou omáčkou a přiveďte k varu. Vaříme zakryté 10 minut.

Vmíchá se asi 2 lžíce vody do knedlíků - směsi aby vzniklo měkké těsto. Vytvoříme malé kousky, aby vzniklo 20-25 knedlíků, poté vytvarujte kolečka o velikosti cherry rajčat. Přidejte zelené fazolky a dusíme 5 minut, pak přidejte houby a cukety. Vmíchejte kukuřičnou mouku do zbývajícího vína, dokud se nerozpustí, poté zamíchejte do kastrolu, dokud nezhoustne. Přiveďte k varu, dobře promíchejte a pak opatrně umístěte knedlíky na vrcholu. Zakryjte pánev pokličkou a dusíme mírně asi 15 minut, dokud knedlíky nevyrostou a nebudou hotové, a guláš je bohatý a hustý a zelenina příjemně měkká.

Mix chilli a bylinek spolu v malé misce promícháme a nasypeme na vrchjídla v kastrolu.

Zdroj viz odkaz