Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Legionářské řezy

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

  • 120g moučkového cukru
  • 400g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 Hera-250g

SNÍH:

  • 100g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • asi 15-17dkg mletých vlašských ořechů
  • rybízový nebo jiný pikantní džem- např.linecký

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze změklé hery, žloutků, cukru, mouky a prdopeče vypracujeme rukou vláčné křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.

Pak vyválíme na menším plechu, já přímo na pečícím papíře a potřeme džemem. Z bílků začneme šlehat sníh, až je trochu tuhý, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme sníh dotuha- až dělá"špičky".

Pak vařečkou opatrně vmícháme mleté ořechy, hmotu naneseme na džem, uhladíme, komu jde špatně namáčí si stěrku do skleničky s teplou vodou. Dáme péct na asi 170-180 stupňů do trouby. Pekla jsem asi 30 minut.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Květa Kalvodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

  • 120g moučkového cukru
  • 400g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 Hera-250g

SNÍH:

  • 100g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • asi 15-17dkg mletých vlašských ořechů
  • rybízový nebo jiný pikantní džem- např.linecký

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze změklé hery, žloutků, cukru, mouky a prdopeče vypracujeme rukou vláčné křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.

Pak vyválíme na menším plechu, já přímo na pečícím papíře a potřeme džemem. Z bílků začneme šlehat sníh, až je trochu tuhý, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme sníh dotuha- až dělá"špičky".

Pak vařečkou opatrně vmícháme mleté ořechy, hmotu naneseme na džem, uhladíme, komu jde špatně namáčí si stěrku do skleničky s teplou vodou. Dáme péct na asi 170-180 stupňů do trouby. Pekla jsem asi 30 minut.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Květa Kalvodová