Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zákusek s drobným ovocem

4.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 KORPUSY - Na každý potřebujeme:

  • 4 vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g polohrubé mouky
  • 1 PL kakaa

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 5 PL cukru moučka
  • 1 želatinový ztužovač Dr Oetker
  • 100 ml vody

DÁLE:

  • drobné ovoce (maliny, ostružiny, drobné jahůdky,…kompot nebo mražené)
  • Granko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpusy: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny (šleháme asi 10 minut), vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut. Stejným způsobem uděláme druhý korpus, těsto nalijeme na stejně velký plech, ale vymazaný a vysypaný. Upečeme a necháme vychladnout na plechu.

Vyšleháme smetanu. Tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem krátce prošleháme, lehce vmícháme šlehačku a vlijeme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na sáčku.

Na korpus, upečený ve vymazaném a vysypaném plechu (okraje se neodtahují), natřeme většinu krému. Poklademe ovocem, přiložíme druhý korpus, odstraníme z něj pečící papír, natřeme zbytek krému a posypeme Grankem. Necháme do druhého dne proležet.

Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 KORPUSY - Na každý potřebujeme:

  • 4 vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g polohrubé mouky
  • 1 PL kakaa

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 5 PL cukru moučka
  • 1 želatinový ztužovač Dr Oetker
  • 100 ml vody

DÁLE:

  • drobné ovoce (maliny, ostružiny, drobné jahůdky,…kompot nebo mražené)
  • Granko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpusy: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny (šleháme asi 10 minut), vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut. Stejným způsobem uděláme druhý korpus, těsto nalijeme na stejně velký plech, ale vymazaný a vysypaný. Upečeme a necháme vychladnout na plechu.

Vyšleháme smetanu. Tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem krátce prošleháme, lehce vmícháme šlehačku a vlijeme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na sáčku.

Na korpus, upečený ve vymazaném a vysypaném plechu (okraje se neodtahují), natřeme většinu krému. Poklademe ovocem, přiložíme druhý korpus, odstraníme z něj pečící papír, natřeme zbytek krému a posypeme Grankem. Necháme do druhého dne proležet.

Ivana Nawratová