Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Medové bochánky - Včelná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 4 plné lžíce medu
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutk
  • 5 lžic cukru
  • 1 droždí ( kvásek )
  • špetka soli
  • 250 ml mléka nebo smetany

Ořechová náplň:

  • 20 dkg mletých vlašských ořechů
  • 10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)
  • 2 vejce ( sníh )
  • 2 lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky utřeme s cukrem a medem, přidáme mouku, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli a pomocí mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout.

Připravíme si ořechovou náplň:

20 dkg mletých vlašských ořechů

10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)

2 vejce ( sníh )

2 lžíce rumu

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rum,ořechy a postupně přidáme sníh tak, aby náplň nebyla moc řídká.

Z vykynutého těsta uždibujeme kousky, na pomoučněném vále rozprostřeme do placičky,naplníme,zabalíme jako buchtičku a vytvarujeme do tvaru bochánku. Dáme na pečící papír spojenou stranou dolu. Potřeme máslem a pečeme při 190 st. asi 15 minut, podle velikosti. Po upečení potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.

Výborné jsou i s tvarohem.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 4 plné lžíce medu
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutk
  • 5 lžic cukru
  • 1 droždí ( kvásek )
  • špetka soli
  • 250 ml mléka nebo smetany

Ořechová náplň:

  • 20 dkg mletých vlašských ořechů
  • 10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)
  • 2 vejce ( sníh )
  • 2 lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky utřeme s cukrem a medem, přidáme mouku, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli a pomocí mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout.

Připravíme si ořechovou náplň:

20 dkg mletých vlašských ořechů

10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)

2 vejce ( sníh )

2 lžíce rumu

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rum,ořechy a postupně přidáme sníh tak, aby náplň nebyla moc řídká.

Z vykynutého těsta uždibujeme kousky, na pomoučněném vále rozprostřeme do placičky,naplníme,zabalíme jako buchtičku a vytvarujeme do tvaru bochánku. Dáme na pečící papír spojenou stranou dolu. Potřeme máslem a pečeme při 190 st. asi 15 minut, podle velikosti. Po upečení potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.

Výborné jsou i s tvarohem.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice