Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Mexický svatební koláč

4.1 8

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 300 g cukru moučka
  • 1 ananasový kompot
  • 400 g hladké mouky
  • 2 zarovnané lžičky jedlé sody (7 g)

NÁPLŇ:

  • 120 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru moučka
  • 400 g zakysané smetany

DÁLE:

  • 100 g hořké čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vlijeme 250 ml šťávy z ananasového kompotu, přisypeme mouku se sodou, zamícháme a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, posypeme okapanými kousky ananasu a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C. Necháme vychladnout.

Máslo rozpustíme, vmícháme do něj kokos, cukr a zakysanou smetanu. Náplň natřeme na vychladlý korpus a hustě posypeme strouhanou čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 300 g cukru moučka
  • 1 ananasový kompot
  • 400 g hladké mouky
  • 2 zarovnané lžičky jedlé sody (7 g)

NÁPLŇ:

  • 120 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru moučka
  • 400 g zakysané smetany

DÁLE:

  • 100 g hořké čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vlijeme 250 ml šťávy z ananasového kompotu, přisypeme mouku se sodou, zamícháme a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, posypeme okapanými kousky ananasu a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C. Necháme vychladnout.

Máslo rozpustíme, vmícháme do něj kokos, cukr a zakysanou smetanu. Náplň natřeme na vychladlý korpus a hustě posypeme strouhanou čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová