Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Trdelník

4.7 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka
  • 30 g cukru
  • 2 vejce
  • 80 g másla
  • vejce na potření

Na posypání:

  • drcené ořechy
  • cukr
  • mletá skořice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Připravíme si kvásek tak, že dáme několik lžic vlažného mléka do toho přidáme kávovou lžicku cukru a nadrobíme droždí. Kdo dělá těsto v pekárně dá klasickým způsobem a to tak, že na dno dá tekuté ingredience a pak suché. Zapneme na program těsto a čekáme.

Kdo pekárnu nemá dělá klasickým zpouku s cukrem smícháme a přidáme povolené máslo a mléko, cukr, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a přikryjeme utěrkou a dáme na telé místo kynout cca na 40 minut.

Těsto vyjmeme z mísy, vyválíme a nakrájíme na proužky. Obtáčíme jimi lahve od piva, sklenice a nebo kdo má tak trubičky na kremrole. Sklenice doporučuji omotat alobalem.

Potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme podle chuti v cukru se skořicí kdo chce v oříškách.

Na plech dáme sklenice, trubičky kdo co má a pečeme cca na 170 stupňů každý dle své trouby cca 10 min. Po upečení ještě jednou obalíme ve směsi kterou jsme obalovali před pečením.

Autor receptu Věra Veselá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka
  • 30 g cukru
  • 2 vejce
  • 80 g másla
  • vejce na potření

Na posypání:

  • drcené ořechy
  • cukr
  • mletá skořice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Připravíme si kvásek tak, že dáme několik lžic vlažného mléka do toho přidáme kávovou lžicku cukru a nadrobíme droždí. Kdo dělá těsto v pekárně dá klasickým způsobem a to tak, že na dno dá tekuté ingredience a pak suché. Zapneme na program těsto a čekáme.

Kdo pekárnu nemá dělá klasickým zpouku s cukrem smícháme a přidáme povolené máslo a mléko, cukr, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a přikryjeme utěrkou a dáme na telé místo kynout cca na 40 minut.

Těsto vyjmeme z mísy, vyválíme a nakrájíme na proužky. Obtáčíme jimi lahve od piva, sklenice a nebo kdo má tak trubičky na kremrole. Sklenice doporučuji omotat alobalem.

Potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme podle chuti v cukru se skořicí kdo chce v oříškách.

Na plech dáme sklenice, trubičky kdo co má a pečeme cca na 170 stupňů každý dle své trouby cca 10 min. Po upečení ještě jednou obalíme ve směsi kterou jsme obalovali před pečením.

Autor receptu Věra Veselá