Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Mrkvový dort

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 175g světlého třtinového cukru
  • 175ml slunečnicového oleje
  • 3 velká vejce
  • 140g mrkve, nastrouhané
  • 100g rozinek
  • 1 velký pomeranč, kůra nastrouhaná
  • 175g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Na polevu:

  • 175g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové stavy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuto špejli.

Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.

Autor receptu Magazín Albert (foto Anna Navrkalová)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 175g světlého třtinového cukru
  • 175ml slunečnicového oleje
  • 3 velká vejce
  • 140g mrkve, nastrouhané
  • 100g rozinek
  • 1 velký pomeranč, kůra nastrouhaná
  • 175g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Na polevu:

  • 175g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové stavy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuto špejli.

Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.

Autor receptu Magazín Albert (foto Anna Navrkalová)