Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Raw krekry

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 šálek sušených rajčat – namočených asi na 3 hodiny 
  • 1 šálek slunečnicových semínek půl šálku kešu oříšků 
  • ¼ šálku lněných semínek 
  • 1 lžička pálivé papriky 
  • 1 lžička soli 
  • 2 lžičky lahůdkového droždí půl lžičky sušeného česneku 
  • 1 lžíce provensálského koření 
  • ¼ šálku nabobtnaných chia semínek (asi 1-2 lžíce chia zalité čtvrt šálkem vody) 
  • půl lžičky raw agáve

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze slunečnicových semínek, kešu a lněných semínek vytvoříme mouku pečlivým rozmixováním. Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Přecedíme rajčata a rozmixujeme je na kaši s chia semínky a agáve. Smícháme obě směsi dohromady a chvíli propracováváme, než se všechna směs spojí. Chvíli to potrvá. Pak vyválíme těsto (asi 0,5 cm tlusté) mezi dvěma pečícími papíry a nakrájíme na plátky. Sušíme v sušičce 5-8 hodin. Po třech hodinách otáčíme.

Doporučuji válet chlebík - který se dá rozdělit na menší krekry mezi dvěma kusy pečícího papíru jde to lehce a nelepí se :-)

Mě a mé rodině krekry neskutečně chutnaly:-) Doporučuji vyzkoušet s jednou z mých raw pomazánek:-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 šálek sušených rajčat – namočených asi na 3 hodiny 
  • 1 šálek slunečnicových semínek půl šálku kešu oříšků 
  • ¼ šálku lněných semínek 
  • 1 lžička pálivé papriky 
  • 1 lžička soli 
  • 2 lžičky lahůdkového droždí půl lžičky sušeného česneku 
  • 1 lžíce provensálského koření 
  • ¼ šálku nabobtnaných chia semínek (asi 1-2 lžíce chia zalité čtvrt šálkem vody) 
  • půl lžičky raw agáve

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze slunečnicových semínek, kešu a lněných semínek vytvoříme mouku pečlivým rozmixováním. Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Přecedíme rajčata a rozmixujeme je na kaši s chia semínky a agáve. Smícháme obě směsi dohromady a chvíli propracováváme, než se všechna směs spojí. Chvíli to potrvá. Pak vyválíme těsto (asi 0,5 cm tlusté) mezi dvěma pečícími papíry a nakrájíme na plátky. Sušíme v sušičce 5-8 hodin. Po třech hodinách otáčíme.

Doporučuji válet chlebík - který se dá rozdělit na menší krekry mezi dvěma kusy pečícího papíru jde to lehce a nelepí se :-)

Mě a mé rodině krekry neskutečně chutnaly:-) Doporučuji vyzkoušet s jednou z mých raw pomazánek:-)