Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Hvězdný koláč by Romča

3.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hrnek špaldové mouky
  • hrnek namletých vloček
  • hrnek ovesného mléka
  • hrnek oleje, nebo 4 lžíce vrchovaté kokosového
  • hrnek třtinového cukru - nebo necelou polovinu + přidat pampeliškový med
  • hrst vloček celých
  • hrst kokosu
  • hrst mleté pohanky
  • 2 banány - ( kdo chce dá vejce)
  • hrst konopné semínko loupané
  • prášek kypřící do perníku
  • perníkové koření -3 lžičky
  • skořice
  • trocha vanilky
  • hrst namletých ořechů - já namlela vlašské plus pekanové
  • hrst nalámaných vlašských ořechů na menší kousky
  • můžeme přidat rozinky, datle, goji - cokoli co máte rádi

Poleva:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • cukr moučka - podle chuti
  • kvalitní kakao

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny ingredience na těsto smícháme v míse, doporučuji špaldovou mouku prosít a promíchat s práškem do perníku a banán si bokem rozmačkat vidličkou. Potom již jen vymícháme vše v hladké těsto bez hrudek a nalijeme do formy. Pokud nemáte silikonovou, vystříkáme sprejem a nebo klasicky vymažeme rostlinným máslem nebo kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Pečeme každý podle své trouby. Zkusíme špejlí, pokud na několika místech zapíchneme špejli do buchy a je suchá - buchta je hotová.

Necháme vychladnout, já pro urychlení dávám na zahradu. Pokud nemáte stačí dát do okna, nebo na balkon. Mezitím si ve vodní lázni uděláme polevu. Kokosový olej rozpustíme, přidáme cukr moučka a kakao, promícháme a nakonec zakápneme kvalitním rumem.

Potřeme koláč rovnoměrně a necháme zatuhnout. Dozdobíme podle fantazie a podáváme rybízovou marmeládou.

PS: pokud chcete po vychladnutí můžete koláč rozříznout a uvnitř natřít rybízovou marmeládou, nebo krémem který máte rádi. Já jsem pospíchala a tak jsem marmeládu dala bojem až na talířek.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hrnek špaldové mouky
  • hrnek namletých vloček
  • hrnek ovesného mléka
  • hrnek oleje, nebo 4 lžíce vrchovaté kokosového
  • hrnek třtinového cukru - nebo necelou polovinu + přidat pampeliškový med
  • hrst vloček celých
  • hrst kokosu
  • hrst mleté pohanky
  • 2 banány - ( kdo chce dá vejce)
  • hrst konopné semínko loupané
  • prášek kypřící do perníku
  • perníkové koření -3 lžičky
  • skořice
  • trocha vanilky
  • hrst namletých ořechů - já namlela vlašské plus pekanové
  • hrst nalámaných vlašských ořechů na menší kousky
  • můžeme přidat rozinky, datle, goji - cokoli co máte rádi

Poleva:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • cukr moučka - podle chuti
  • kvalitní kakao

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny ingredience na těsto smícháme v míse, doporučuji špaldovou mouku prosít a promíchat s práškem do perníku a banán si bokem rozmačkat vidličkou. Potom již jen vymícháme vše v hladké těsto bez hrudek a nalijeme do formy. Pokud nemáte silikonovou, vystříkáme sprejem a nebo klasicky vymažeme rostlinným máslem nebo kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Pečeme každý podle své trouby. Zkusíme špejlí, pokud na několika místech zapíchneme špejli do buchy a je suchá - buchta je hotová.

Necháme vychladnout, já pro urychlení dávám na zahradu. Pokud nemáte stačí dát do okna, nebo na balkon. Mezitím si ve vodní lázni uděláme polevu. Kokosový olej rozpustíme, přidáme cukr moučka a kakao, promícháme a nakonec zakápneme kvalitním rumem.

Potřeme koláč rovnoměrně a necháme zatuhnout. Dozdobíme podle fantazie a podáváme rybízovou marmeládou.

PS: pokud chcete po vychladnutí můžete koláč rozříznout a uvnitř natřít rybízovou marmeládou, nebo krémem který máte rádi. Já jsem pospíchala a tak jsem marmeládu dala bojem až na talířek.

Autor receptu Romča