Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

(na 6 menších vaflí)

  • 50 g ovesné mouky (rozemletých vloček)
  • 10 g vanilkového proteinu (můžete nahradit mletými ořechy s trochou sladidla)
  • 100g bílého jogurtu (doporučuji řecký)
  • špetka prášku do pečiva
  • 70 ml vody
  • 1 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smíchejte všechny ingredience a vypracujte z nich těsto.

Nalijte těsto do formiček či vaflovače cca do ¾ výšky (těsto při pečení trochu nakyne) a pečte do zezlátnutí – ve vaflovači cca 4 minuty, v silikonových formičkách přibližně 25 minut.

Poté vafle opatrně vytáhněte a dozdobte dle Vašeho gusta – já jsem použila tvaroh, horké lesní plody, plátky mandlí a datlový sirup.

 

Výživová hodnota jedné vafle:

  • Energetická hodnota: 59,6 kcal
  • Bílkoviny: 4 g
  • Sacharidy: 5,5 g
  • Tuky: 2,1 g
  • Vláknina: 1,2 g

Náklady na suroviny: cca 19,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

(na 6 menších vaflí)

  • 50 g ovesné mouky (rozemletých vloček)
  • 10 g vanilkového proteinu (můžete nahradit mletými ořechy s trochou sladidla)
  • 100g bílého jogurtu (doporučuji řecký)
  • špetka prášku do pečiva
  • 70 ml vody
  • 1 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smíchejte všechny ingredience a vypracujte z nich těsto.

Nalijte těsto do formiček či vaflovače cca do ¾ výšky (těsto při pečení trochu nakyne) a pečte do zezlátnutí – ve vaflovači cca 4 minuty, v silikonových formičkách přibližně 25 minut.

Poté vafle opatrně vytáhněte a dozdobte dle Vašeho gusta – já jsem použila tvaroh, horké lesní plody, plátky mandlí a datlový sirup.

 

Výživová hodnota jedné vafle:

  • Energetická hodnota: 59,6 kcal
  • Bílkoviny: 4 g
  • Sacharidy: 5,5 g
  • Tuky: 2,1 g
  • Vláknina: 1,2 g

Náklady na suroviny: cca 19,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník