+ máslo na vymazání formy, polohrubá mouka na vysypání
Krémová náplň:
krémový sýr 250 g (Buko, Gervais, Lučina)
máslo 50 g
cukr krystal 50 g
vejce 1 ks
hladká mouka 2 lžíce
vanilkový extrakt nebo citronová šťáva 1 lžička
Poleva z krémovýho sýru:
krémový sýr 45g
máslo 25g
moučkový cukr
+ nasekané pekanové ořechy na posypání
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejte na 180 °C, bábovkou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Pekanové ořechy nasypte na plech vyložený pečícím papírem, pečte asi 6 minut – rozvoní se. Po vychladnutí je nasekejte na hrubo.
2. Připravte si krémovou náplň – změklé máslo vyšlehejte se sýrem a cukrem. Přidejte vejce, mouku a na závěr extrakt nebo šťávu z citronu.
3. Ananas nasekejte na menší kousky, banány rozmačkejte vidličkou. Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, sodu, sůl a skořici. Přidejte pekanové ořechy a zamíchejte. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem, vanilkovým extraktem a přidejte ananas a banány.
4. Smíchejte suché suroviny s tekutými a těsto nalijte asi do poloviny bábovkové formy. Do formy přidejte krémovou náplň (snažte se, aby se náplň nedotýkala formy) a nakonec přidejte zbylé těsto.
5. Pečte asi 1 hodinu, propečenost zjistíme špejlí. Po upečení necháme zcela vychladnout.
6. Na polevu si rozpusťte máslo, přidejte sýr a míchejte do hladka, postupně přidáváme moučkový cukr tak, aby poleva byla krásně tuhá. Nakonec na polevu přidáme nasekané pekanové ořechy. Před servírováním nechte polevu ztuhnout.