Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bramborové rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 300 g vařených brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • libovolná náplň - tvarohová, maková, ořechová nebo jen marmeláda.
Postup přípravy:
  1. Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.
  2. Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

TOPlist