Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta z pudinků

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 100g cukru
  • 4 vanilkové pudinkové prášky misto muky
  • 100ml oleje
  • 100ml vaječného likéru
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g libovolného sezónního ovoce (č.rybíz, jahody, borůvky, apod.)
Postup přípravy:
  1. Vejce s cukry ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme olej, likér a prášek do pečiva s pudinkovými prášky..
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech, posypeme ovocem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C,pečeme 15 minut a poté teplotu snížíme na 170°C a 10-15 minut dopékáme.
  3. Po upečení necháme zchladnout a poprášíme cukrem nebo polijeme polevou.

MOJE POLEVA:

  1. 100g mléčné nebo hořké čokolády
  2. 1 tučná zakysaná smetana = červená.
  3. Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni, po rozpuštěné stáhneme z ohně a necháme prochladnout. Poté vmícháme zakysanou smetanu a je hotovo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist