Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Indická krémová polévka (vegan)

Indická krémová polévka (vegan)

Obrázek Raňajky ,,štastného vegána,,

Raňajky ,,štastného vegána,,

Obrázek Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Obrázek Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

TOPlist