Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Veganské  plněné  papriky s rajskou omáčkou

Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

Obrázek Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Obrázek Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Obrázek Indická krémová polévka (vegan)

Indická krémová polévka (vegan)

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Čoládové muffiny s andskou soľou

Čoládové muffiny s andskou soľou

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist