Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • 60 g kokosu
  • 2 hrsti drcených ořechů
  • 500 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 200 ml oleje

Dále:

  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 Margot tyčinka
  • trochu rumu (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme kefír, olej a vejce a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
  2. Vychladlý moučník pokapeme rumem, potřeme zakysanými smetanami, smíchanými s cukrem a nahoru nastrouháme Margotku.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

TOPlist