Hledat
Filters

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Potřebné přísady:
  • 6 lžic ovesných vloček
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • odměrku vanilkového proteinu (cca 25 g)
  • 1 BIO vanilkový pudink s kousky vanilky
  • 0,5 l polotučného mléka
  • stevii, med nebo jiné sladidlo
  • jahody na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Ovesné vločky rozemelte v mixéru na jemnou mouku. Přidejte tvaroh, jogurt, protein, vejce a dobře promíchejte.
  2. Směs vylijte do připravené kulaté formy (doporučuji průměr max. 20 cm) a pečte na 180° cca 30 minut.
  3. Po upečení nechte korpus chvíli vychladnout. Mezitím uvařte pudink v půllitru mléka a oslaďte stévií. Ihned po odstavení z plotny jej nalijte na tvarohový základ a poté ozdobte jahodami.
  4. Po vychladnutí pudinku můžete ihned podávat, lepší je však nechat koláč ještě pár hodin uležet v lednici.
  5. Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:
  6. Energetická hodnota: 136,5 kcal
  7. Bílkoviny: 11,5 g
  8. Sacharidy: 14,1 g
  9. Tuky: 3,3 g
  10. Vláknina: 0,9 g
  11. Náklady na suroviny: cca 60,-
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

45
Zobrazit detail Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem
Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

Zobrazit detail Banánové muffinky s čokoládou
Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Zobrazit detail Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany
Obrázek Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Zobrazit detail Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový
TOPlist