Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Marokánky

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačky
  • 4 pol.lžíce hladké mouky
  • 5 pol.lžic cukru
Postup přípravy:
  1. Ingredience zahříváme ve vodní lázni a za stálého míchání až do zhoustnutí.
  2. Odstavíme a přidáme asi 200 g směsi ořechů a kandovaného ovoce, podle chuti (mandle, ořechy, pomerančová kůra, rozinky, buráky)
  3. Na plech děláme malé hromádky, které mokrou lžičkou rozmažeme do tenké placičky. Pečeme na 160°C do zhnědnutí.
  4. Po vychladnutí hladkou stranu polejeme čokoládovou polevou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

TOPlist