Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Marokánky

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačky
  • 4 pol.lžíce hladké mouky
  • 5 pol.lžic cukru
Postup přípravy:
  1. Ingredience zahříváme ve vodní lázni a za stálého míchání až do zhoustnutí.
  2. Odstavíme a přidáme asi 200 g směsi ořechů a kandovaného ovoce, podle chuti (mandle, ořechy, pomerančová kůra, rozinky, buráky)
  3. Na plech děláme malé hromádky, které mokrou lžičkou rozmažeme do tenké placičky. Pečeme na 160°C do zhnědnutí.
  4. Po vychladnutí hladkou stranu polejeme čokoládovou polevou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist