Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Marokánky

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačky
  • 4 pol.lžíce hladké mouky
  • 5 pol.lžic cukru
Postup přípravy:
  1. Ingredience zahříváme ve vodní lázni a za stálého míchání až do zhoustnutí.
  2. Odstavíme a přidáme asi 200 g směsi ořechů a kandovaného ovoce, podle chuti (mandle, ořechy, pomerančová kůra, rozinky, buráky)
  3. Na plech děláme malé hromádky, které mokrou lžičkou rozmažeme do tenké placičky. Pečeme na 160°C do zhnědnutí.
  4. Po vychladnutí hladkou stranu polejeme čokoládovou polevou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist