Search
Filters
Close

Recept - Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100g másla
  • 500ml mléka
  • špetka soli
  • 350g hrubé mouky
  • 2ks vejce
  • ovoce podle chuti - jahody, meruňky, švestky

Na podávání:

  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka

Dále podle chuti:

  • tvrdý tvaroh nebo mletý mák

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do většího kastrolu nalijeme 500ml mléka, špetku soli a 100g másla. Opravdu musíte dát máslo, žádné náhražky. Do nádoby bokem si odvážíme 350g hrubé mouky. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a hned jak se bude vařit, vsypeme najednou odváženou hrubou mouku a mícháme. Mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit a to jak na kastrol tak i na vařečku. V momentě kdy už těsto nelepí stáhneme bokem a necháme úplně vychladnout.

Po vychladnutí do těsta rukama vpracujeme 2 vejce. Pokud by bylo těsto řídké přidáme trochu hrubé mouky, většinou to opravdu není potřeba. Těsto máme hotové a tak na válce vyválíme válec a z něj ukrajujeme kousky do kterých vložíme zvolené ovoce s děláme knedlíky.

Uválené knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 6-8 minut. Po chození do vody knedlíky nadzvedneme varečkou, aby se nám nepřilepily ke dnu.

Podáváme s nastrouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Kdo nechce tvaroh, posype cukrem moučka a přelije máslem. Další varianta je s mletý mákem, smíchaným s cukrem moučka a polít opět rozpuštěným máslem. Tuhle variantu mám nejraději pokud jsou knedlíky plněné švestkami.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100g másla
  • 500ml mléka
  • špetka soli
  • 350g hrubé mouky
  • 2ks vejce
  • ovoce podle chuti - jahody, meruňky, švestky

Na podávání:

  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka

Dále podle chuti:

  • tvrdý tvaroh nebo mletý mák

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do většího kastrolu nalijeme 500ml mléka, špetku soli a 100g másla. Opravdu musíte dát máslo, žádné náhražky. Do nádoby bokem si odvážíme 350g hrubé mouky. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a hned jak se bude vařit, vsypeme najednou odváženou hrubou mouku a mícháme. Mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit a to jak na kastrol tak i na vařečku. V momentě kdy už těsto nelepí stáhneme bokem a necháme úplně vychladnout.

Po vychladnutí do těsta rukama vpracujeme 2 vejce. Pokud by bylo těsto řídké přidáme trochu hrubé mouky, většinou to opravdu není potřeba. Těsto máme hotové a tak na válce vyválíme válec a z něj ukrajujeme kousky do kterých vložíme zvolené ovoce s děláme knedlíky.

Uválené knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 6-8 minut. Po chození do vody knedlíky nadzvedneme varečkou, aby se nám nepřilepily ke dnu.

Podáváme s nastrouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Kdo nechce tvaroh, posype cukrem moučka a přelije máslem. Další varianta je s mletý mákem, smíchaným s cukrem moučka a polít opět rozpuštěným máslem. Tuhle variantu mám nejraději pokud jsou knedlíky plněné švestkami.

Autor receptu Romča