Hledat
Filters

Perníkový koláč se švestkami a mákem

Potřebné přísady:

Na těsto

  • 250g polohrubá mouka
  • 150g cukr
  • 2ks vejce
  • 100ml mléka
  • 200ml olej
  • 1ks prášek do perníku
  • 1,5 lžičky perníkového koření

Maková vrstva

  • 100g mletého máku
  • trocha mléka
  • 2 lžíce cukr moučka

Drobenka

  • 40g máslo
  • 100g Hrubá mouka
  • 40g cukr krystal

Na dokončení

  • švestky
Postup přípravy:
  1. Mouku v míse smíchám s perníkovým kořením a práškem do perníku a prosiju.
  2. Formu vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Připravím si drobenku.
  3. Mletý mák smíchám s cukrem moučka a promíchám, přidám trochu mléka a svařím.
  4. Do mísy s moukou přidám ostatní ingredience a promíchám. Dám do vysypané formy, rovnoměrně rozprostřu a posypu rovnoměrně makovou směsí. Přidám svěstky a posypu drobenkou. Peču na 170 stupňů 30 minut, pak přikryju alobalem a peču ještě 20 a 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

4.8937
Zobrazit detail Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake
Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

57
Zobrazit detail Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající
Obrázek Tvarohový koláč se švestkami by Romča

Tvarohový koláč se švestkami by Romča

3.676
Zobrazit detail Tvarohový koláč se švestkami by Romča
Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Zobrazit detail Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany
Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Zobrazit detail Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky
TOPlist