Zelí si nakrouháme, cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, seitain nakrájíme na menší kousky.
Do kastrolu dáme olej a na něm orestujeme cibulku, na ni dáme pokrájený seitain a chvilku restujeme, potom zaprášíme paprikou, přilijeme vodu a necháme vařit. Já vařím v papiňáku 12 minut.
Otevřeme papiňák přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem atd a necháme vařit. Bokem si uděláme záklepku a segedín zahustíme a necháme mouku projít varem cca 5 minutek. Odstavíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Seitain lze dělat přímo z lepku - je to velice jednoduché a nebo vymýváním hladké výběrové mouky, který postup si vyberete je již na vás. Také můžete již hotový seitain zakoupit v prodejnách se zdravou výživou,