Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kakaová roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 vejce
  • 150 g jemného krupicového cukru
  • 160 g kakaa
  • 60 g hladké mouky
  • máslo na vymaštění
  • hrubá mouka na vysypání ple­chu
  • ovoce na ozdobu

Krém:

  • 100 g másla
  • 100 g ramy
  • 6 dl mléka
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí (80 g)
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce rumu
  • na jemno mleté mandle

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při­dáme dvě lžíce horké vody a šleháme dále, až pěna opět zhoustne. Přeložíme ji do široké mí­sy, na celý povrch prosejeme kakao a mouku, těsto lehce vařečkou zamícháme (jen převracíme) a nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Rozetře­me ve stejnoměrnou vrstvu, volný kraj zahradíme složeným alo­balem a upečeme v horké trou­bě (220 stupňů C - asi šest minut).

Vychladlý korpus potřeme krémem s medem, pevně sto­číme v roládu ,povrch rolády ještě potřeme zbytkem krému a posypeme lehce mletými mandlemi.

Příprava krému:

V části mléka rozmícháme pudinkové prášky, vlije­me je do ostatního horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a minu­tu povaříme. Kaši necháme částečně vy­chladnout za častého zamíchání, vložíme do šlehače a šleháme za postupného přidávání změklého másla a Ramy.

Lehký krém rozdělíme na dvě nestejně velké části, do větší ušleháme med a rum, podle chuti popřípadě i trochu cuk­ru, do menší části cukr.

JÁ JSEM DO ROLÁDY JEŠTĚ "ZAMOTALA" ČOKOLÁDOVÉ CHIPSY A PODÁVALA S BORŮVKOÝM ŽAHOUREM,KTERÝ BYL ALE PONĚKUD VÍCE HUSTÝ.

Autor receptu Tereza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 vejce
  • 150 g jemného krupicového cukru
  • 160 g kakaa
  • 60 g hladké mouky
  • máslo na vymaštění
  • hrubá mouka na vysypání ple­chu
  • ovoce na ozdobu

Krém:

  • 100 g másla
  • 100 g ramy
  • 6 dl mléka
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí (80 g)
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce rumu
  • na jemno mleté mandle

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při­dáme dvě lžíce horké vody a šleháme dále, až pěna opět zhoustne. Přeložíme ji do široké mí­sy, na celý povrch prosejeme kakao a mouku, těsto lehce vařečkou zamícháme (jen převracíme) a nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Rozetře­me ve stejnoměrnou vrstvu, volný kraj zahradíme složeným alo­balem a upečeme v horké trou­bě (220 stupňů C - asi šest minut).

Vychladlý korpus potřeme krémem s medem, pevně sto­číme v roládu ,povrch rolády ještě potřeme zbytkem krému a posypeme lehce mletými mandlemi.

Příprava krému:

V části mléka rozmícháme pudinkové prášky, vlije­me je do ostatního horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a minu­tu povaříme. Kaši necháme částečně vy­chladnout za častého zamíchání, vložíme do šlehače a šleháme za postupného přidávání změklého másla a Ramy.

Lehký krém rozdělíme na dvě nestejně velké části, do větší ušleháme med a rum, podle chuti popřípadě i trochu cuk­ru, do menší části cukr.

JÁ JSEM DO ROLÁDY JEŠTĚ "ZAMOTALA" ČOKOLÁDOVÉ CHIPSY A PODÁVALA S BORŮVKOÝM ŽAHOUREM,KTERÝ BYL ALE PONĚKUD VÍCE HUSTÝ.

Autor receptu Tereza M.