Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Masové klobásničky

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 250ml vlažné mléko
  • 150g sádla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 42g sušené kvasnice
  • 2 žloutky

Masová náplň

  • 500g mleté vepřové maso/je lepší trošku tukovejsi/bůček a plec
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 stroužků česneku prolisovaného
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička vegety
  • majoránka, pepř, kmín
  • 2 lžíce strouhanky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dovolte, abych se s vámi dnes podělila o recept na maličké bochánky z kynutého tukového těsta, které jsou plněné mletým vepřovým masem. Jsou vítané při každé rodinné oslavě, nebo jen při různých příležitostech, posezením s kamarády.

Uhněteme vláčné těsto, které dáme na hodinu kynout.

Vypracujeme náplň.

Po vykynutí těsta uděláme bochánky z těsta, ty pěkně naplníme masovou nádivkou, necháme na plechu vyloženém papírem 15 minut odpočinout, potřeme šlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme na 200 stupňů do krásné růžova, podle velikosti bochánku.

Přejeme dobrou chuť

Autor receptu Petra Svobodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 250ml vlažné mléko
  • 150g sádla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 42g sušené kvasnice
  • 2 žloutky

Masová náplň

  • 500g mleté vepřové maso/je lepší trošku tukovejsi/bůček a plec
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 stroužků česneku prolisovaného
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička vegety
  • majoránka, pepř, kmín
  • 2 lžíce strouhanky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dovolte, abych se s vámi dnes podělila o recept na maličké bochánky z kynutého tukového těsta, které jsou plněné mletým vepřovým masem. Jsou vítané při každé rodinné oslavě, nebo jen při různých příležitostech, posezením s kamarády.

Uhněteme vláčné těsto, které dáme na hodinu kynout.

Vypracujeme náplň.

Po vykynutí těsta uděláme bochánky z těsta, ty pěkně naplníme masovou nádivkou, necháme na plechu vyloženém papírem 15 minut odpočinout, potřeme šlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme na 200 stupňů do krásné růžova, podle velikosti bochánku.

Přejeme dobrou chuť

Autor receptu Petra Svobodová