Hledat
Filters

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Potřebné přísady:
  • 3 cibule
  • kokosový olej bez aroma nebo řepkový olej
  • 2 lžičky paprika gulášová
  • 1 lžička paprika červená mletá
  • zelí
  • rostlinná smetana
  • voda
  • kmín drcený
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • zeleninový vývar
Postup přípravy:
  1. Zelí si nakrouháme, cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, seitain nakrájíme na menší kousky.
  2. Do kastrolu dáme olej a na něm orestujeme cibulku, na ni dáme pokrájený seitain a chvilku restujeme, potom zaprášíme paprikou, přilijeme vodu a necháme vařit. Já vařím v papiňáku 12 minut.
  3. Otevřeme papiňák přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem atd a necháme vařit. Bokem si uděláme záklepku a segedín zahustíme a necháme mouku projít varem cca 5 minutek. Odstavíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
  4. Seitain lze dělat přímo z lepku - je to velice jednoduché a nebo vymýváním hladké výběrové mouky, který postup si vyberete je již na vás. Také můžete již hotový seitain zakoupit v prodejnách se zdravou výživou,
  5. Dobrou chuť
  6. Recept na doma dělaný seitain z lepku zde - http://www.pidak.cz/recept-domaci-seintain-z-psenicneho-lepku-by-romca
  7. Recept na seitain vymýváním zde - http://www.pidak.cz/recept-seitan-vege-maso-zakladni-recept-zeleninovy-vyvar
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist