Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zázvorovo - citrónové bonbóny s hřebíčkem proti kašli

4.7 3

Chuťově vynikající bonbóny proti kašli.

Časová náročnost: 25 minut

Domácí pastilky proti kašli - pomohou utišit bolest v krku a dráždění kašle.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1/2 hrnečku vody
  • 1 hrneček cukru krystal
  • 1pl med
  • 1pl čerstvá citronová šťáva
  • 1/4 až 1/2 nebo i více - podle toho kolik snesete mletého zázvoru
  • moučkový cukr nebo kukuřičný škrob na obalení - nutné jinak se vám budou bonbony lepit k sobě při skladování

POSTUP PŘÍPRAVY:

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem - na něj budeme kapat hmotu na bonbńy. Pokud máte mramorovou desku, tak po nanesení hmoty na plech můžete na papíře bonbony přenést právě na mramorovou desku, protože právě na ní bonbony velice dobře chladnou.

Všechny suroviny smícháme důkladně v hrnci a budeme vařit. Vaříme cca 15- 20 minutek - může to trvat i o něco déle, záleží jak na sporáku tak na hrnci v kterém vaříte. Zkoušku provedete tak, že si připravíme mističku s ledovou vodou a do ní kápneme trošku směsi. pokud je směs žvýkací vaříme ještě pár minutek a odstavíme ze sporáku. Dejte pozor na konci vaření teplota rychle stoupá, tak aby jste si bonbony nespálili.

Směs necháme trošku vychladnout a potom nanášíme směs lžící na plech vyložený pečícím papírem. Necháme zcela vychladnout a nakonec obalujeme v moučkovém cukru nebo kukuřičném škrobu.

Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě v dostatečné vzdálenosti od jakékoliv vlhkosti. vlhkost totiž způsobí že se nám bonbony budou lepit k sobě.

Také můžete bonbony upravit do dárkové podoby a každý zvlášt zabalit do pergamenového či jiného papíru vhodného na bonbony a vložit do ozdobné dózy ci do sklenice, kterou například převážeme ozdobnou mašlí.

Zdroj receptu viz odkaz

Chuťově vynikající bonbóny proti kašli.

Časová náročnost: 25 minut

Domácí pastilky proti kašli - pomohou utišit bolest v krku a dráždění kašle.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1/2 hrnečku vody
  • 1 hrneček cukru krystal
  • 1pl med
  • 1pl čerstvá citronová šťáva
  • 1/4 až 1/2 nebo i více - podle toho kolik snesete mletého zázvoru
  • moučkový cukr nebo kukuřičný škrob na obalení - nutné jinak se vám budou bonbony lepit k sobě při skladování

POSTUP PŘÍPRAVY:

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem - na něj budeme kapat hmotu na bonbńy. Pokud máte mramorovou desku, tak po nanesení hmoty na plech můžete na papíře bonbony přenést právě na mramorovou desku, protože právě na ní bonbony velice dobře chladnou.

Všechny suroviny smícháme důkladně v hrnci a budeme vařit. Vaříme cca 15- 20 minutek - může to trvat i o něco déle, záleží jak na sporáku tak na hrnci v kterém vaříte. Zkoušku provedete tak, že si připravíme mističku s ledovou vodou a do ní kápneme trošku směsi. pokud je směs žvýkací vaříme ještě pár minutek a odstavíme ze sporáku. Dejte pozor na konci vaření teplota rychle stoupá, tak aby jste si bonbony nespálili.

Směs necháme trošku vychladnout a potom nanášíme směs lžící na plech vyložený pečícím papírem. Necháme zcela vychladnout a nakonec obalujeme v moučkovém cukru nebo kukuřičném škrobu.

Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě v dostatečné vzdálenosti od jakékoliv vlhkosti. vlhkost totiž způsobí že se nám bonbony budou lepit k sobě.

Také můžete bonbony upravit do dárkové podoby a každý zvlášt zabalit do pergamenového či jiného papíru vhodného na bonbony a vložit do ozdobné dózy ci do sklenice, kterou například převážeme ozdobnou mašlí.

Zdroj receptu viz odkaz