Search
Filters
Close

Recept - Domácí rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.

Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.

Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.

Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem

Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů

Autor Markéta Danková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1kg hladká mouka
  • 80g droždí
  • 250ml olej
  • 600ml mléko
  • 25g sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1ks žloutek na potření

Na posyp:

  • hrubozrnná sůl, mák, sezamová semínka apod

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z droždí, cukru a mléka připravit kvásek a nechat ho vzejít. Potom smíchat s ostatními surovinami a vypracovat hladké nelepivé těsto.

Těsto necháme vykynout a potom rozdělíme na malé bochánky o váze cca 70g. Bochánky necháme znovu kynout.

Potom každý bochánek vyválíme na podlouhlou placku dlouhou asi 20 cm. Placku začneme rolovat od spoda.

Rohlíky dáme na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout. Potom potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem

Pečeme 10-12 minut na 200-220 stupňů

Autor Markéta Danková