Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Indiáci s Vitacitem podle Jany

Potřebné přísady:
  • 5ks bílků
  • 200g cukru krupice
  • 1balíček jahodového vitacitu
  • omega
  • čokoláda
Postup přípravy:
  1. Bílky,cukr, vitacit šleháme nad párou(první trochu zašlehám cukr a pak hned přidám vitacit) 15 minut na nejvyšší otáčky.Je potřeba dodržet čas aby hmota byla krásně tuhá a cukr a vitacit se rozpustil.
  2. Poté nazdobíme na piškot zdobícím sáčkem a necháme v lednici zatuhnout aspoň 2 hodiny.Já mám piškoty koupené z Lídlu(Biscuits),jsou větší jako normální a jsou křehké…akorát na velkého indiánka. Namáčíme do čokolády rozpuštěné se
  3. ztuženým tukem.(omega) jen trochu tuku aby byla čokoláda hustější a pěna moc neprusvítala.(Naliju do širšího hrnku,vemu indiánka ze spodu za piškot a špičkou dolů celý ponořím a nechám zatuhnout.Je to fakt mňamka.Vitacit dodá kyselkavost a když je indián dobře vychlazený tak čokoláda krásně křupne a sladkokyselá pěna se vám rozplyne na jazyku.Kdo to má rád určitě zkuste…doporučuji.Z dávky jsem udělala 20 velkých indiánů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Medové kostky v kokosu

Recept - Medové kostky v kokosu

Obrázek BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

TOPlist