Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Makovec by Romča

Potřebné přísady:
  • 2 1/2 hrnku polohrubá mouka
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/4 hrnku rozehřáté máslo
  • 1 hrnek mletý mák
  • 2ks celá vejce
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1ks vanilkový cukr
  • špetka soli
  • kůra z poloviny citronu
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšleháme s vejci a přidáme všechny ostatní suroviny, promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme cca 25-30minutek. Zkusíme špejlí a pokud nelepí necháme vychladit. Posypeme cukrem moučka.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek  Jahodové košíčky s vanilkovým krémem

Jahodové košíčky s vanilkovým krémem

TOPlist