Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Potřebné přísady:
  • bílé zelí - čerstvé
  • kokosový olej nebo řepkový
  • bobkový list
  • nové koření
  • paprika červená sladká - možno přidat trošku uzené
  • brambory
  • mléko - jaké kdo používá
  • cibule
  • sůl
  • vegeta domácí nebo nějaká bio
  • voda
  • ocet
  • mouka na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji zaprášíme paprikou a stáhneme z ohně. Chvilku bokem mícháme - já přidala ještě raw salám a rozpustila na oleji, ale to se vůbec nemusí. Zalijeme tak do třetiny kastrolu, možná o něco více vodou, přidáme brambory a nakrouhané bílé zelí a vaříme. Já vařím v papiňáku a tak jsem nemusela vařit nijak dlouho ale stačilo mi 15 min.
  2. Otevřeme papiňák a dochutíme solí vegetou atd. a zalijeme mlékem nebo smetanou. a ještě chvilku povaříme. Bokem v hrnečku si rozvedláme trochu mouky s vodou a polévku zahustíme. Povaříme a vypneme, po vypnutí okyselíme octem.
  3. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Obrázek Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Obrázek Karob - zkuste něco jiného než kakao

Karob - zkuste něco jiného než kakao

Obrázek Avokádo - pěstujeme doma a z pecky

Avokádo - pěstujeme doma a z pecky

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

TOPlist