Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Květáková krémová polévka

Potřebné přísady:
  • pár růžiček květáku
  • sůl
  • muškátový květ
  • hladká mouka
  • 2 šlehačky
  • mléko
  • máslo
  • pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky
  • nakrájená houska na opečení.
Postup přípravy:
  1. Na drobné růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu, hrnec nepřikrýváme pokličkou, tím předejdeme prazvláštní pachuti květáku. Když je květák měkký, přilijeme vodu s rozkvrdlanou hladkou moukou a chvíli povaříme. Potom přidáme šlehačky a kousek másla pro zjemnění. Nakonec dochutíme ( dětem troškou Solčanky, pro dospělé masoxem a magi ). Podáváme s opečenou houstičkou, pro dokonalý dojem posypeme pažitkou či petrželkou.
  2. POLÍVČIČKA je naprosto ÚÚÚÚŽASNÁ !!!!!
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

TOPlist