Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Citronová dvoubarevná buchta

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • Šťáva z 1-2 citronů
  • kůra z 1 citronu
  • 1 prášek do pečiva
  • potravinářská barvička (na obarvení poloviny těsta)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kdo má rád, může si přidat hrozinky, ovoce atd.

Smícháme sypké ingredience, poté přidáme tekuté.Mícháme dokud nebudete mít hladké lité těsto.Půl těsta nalijeme do formy s pečícím papírem, druhou polovinu těsta obarvíme potravinářskou barvičkou.Dát péct do vyhřáté trouby na 170 st.Pečeme do zezlátnutí, hlídáme a zkoušíme špejlí.Já pekla v plynové asi 30min.

Autor receptu Petra Šinorová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • Šťáva z 1-2 citronů
  • kůra z 1 citronu
  • 1 prášek do pečiva
  • potravinářská barvička (na obarvení poloviny těsta)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kdo má rád, může si přidat hrozinky, ovoce atd.

Smícháme sypké ingredience, poté přidáme tekuté.Mícháme dokud nebudete mít hladké lité těsto.Půl těsta nalijeme do formy s pečícím papírem, druhou polovinu těsta obarvíme potravinářskou barvičkou.Dát péct do vyhřáté trouby na 170 st.Pečeme do zezlátnutí, hlídáme a zkoušíme špejlí.Já pekla v plynové asi 30min.

Autor receptu Petra Šinorová